Hogyan reformálhatja praxisát a cloud videokonferencia?

Az egészségügyi ellátók elsődleges célja, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítsák pácienseik számára. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az egészségügyi szolgáltatók is vállalkozások, mégpedig olyanok, amelyeknek zökkenőmentesen kell működniük minden nap.

                A modern technológia nagymértékben növelte az orvosok lehetőségét abban, hogy sikeres praxist tartsanak fenn, de a munkamenetek hatékonyságán mindig lehet növelni. A videokonferenciával egy következő szintre léptetheti rendelését, hiszen Ön és munkatársai áthidalják a fizikai valóság határait, és együtt dolgozhatnak több ezer kilométerre is egymástól, illetve távoli betegekkel léphetnek kapcsolatba.

Miért a videokonferencia az egyik legjobb kollaborációs eszköz az egészségügyi szervezetek számára?

A betegellátás kiterjesztése

Minden páciens olyan orvosokat választ, akik betegségük idején – amikor ők a legkiszolgáltatottabbak – a lehető leghumánusabban bánik velük. Sokan a szakmában alul értékelik annak fontosságát, hogy milyen fontos az egészségügyi ellátásban a szemtől-szembeni kapcsolat. Sajnos azonban a valóságban a távoli helyeken élő betegeknek sokszor nincs lehetőségük arra, hogy személyesen az orvosuktól kapjanak segítséget. A videokonferencia lehetővé teszi az orvos-beteg kapcsolatot nagy távolságokból is. A nagy felbontású videokapcsolatnak köszönhetően az orvosok virtuálisan csatlakozhatnak betegükhöz és megvizsgálhatják őket fejtetőtől a lábujjakig, vagy épp közösen beszélhetnek át a röntgenfelvétel eredményét. A betegek valós idejű diagnózist kaphatnak számítógép, tablet vagy épp egy okostelefon használatával.

Hozzáférni a hozzáférhetetlenhez

Még olyan területeken is, ahol az orvosi ellátás könnyen elérhető, gyakran kihívást jelent a betegek számára, hogy a megfelelő szakemberhez eljussanak. A nagy felbontású felhő alapokon nyugvó videokonferencia hatalmas potenciált rejt olyan területeken, mint a pszichiátria, újszülött-gyógyászat vagy épp az onkológia. Amennyiben egy betegnek konzultációra van szüksége, vagy egyszerűen csak egy második szakvéleményre vágyik, könnyedén felveheti a kapcsolatot a világ legjobb diagnosztikusaival is. Előfordulhat, hogy a megfelelő szakemberek olyan messzire praktizálnak Öntől, ami miatt igen csak költséges lenne egy személyes találkozó.

A távolságok leküzdése

A videokonferencia-megoldások olyan személyek életében is könnyebbséget hozhatnak, akik mozgásukat gátló krónikus betegségben szenvednek. Az ilyen páciensek számára nem csak kényelmetlen lehet egy hosszabb utazás, hanem fizikai és érzelmi megpróbáltatás is. A videokonferencia-technológia segít az orvosoknak diagnosztizálni betegjeiket egyetlen számítógép, vagy okoseszköz segítségével. A páciensek biztonságban érezhetik magukat saját, nyugodt otthonuk kényelmében, miközben minden szükséges orvosi ellátást megkaphatnak.

Vészhelyzet esetén a betegek gyorsan hozzáférhetnek az egészségügyi szakemberekhez. Hasonlóképp az orvosok, akik több klinikán is dolgoznak, videokonferenciát használva könnyen felvehetik a kapcsolatot az ápolókkal és a támogató személyzettel, anélkül, hogy ingázniuk kellene a helyek között.

Rugalmas tanulási lehetőségek

Az orvostudomány folyton változik, minden magára adó doktornak folyamatosan fejleszteni kell tudását, lépést kell tartania a legmodernebb szakmai eljárásokkal, hogy biztosítani tudja a betegek számára a lehető legjobb ellátást. A legfrissebb kutatások, legújabb tudnivalók elsajátításában segítheti az orvosokat a videokonferencia technológia. A távoktatási kurzusokkal anélkül fejleszthetik tudásukat, hogy kilépnének otthonukból, rendelőjükből. Karrierjük előrelendítésének fontos sarokköve lehet az ilyen virtuális, interaktív oktatás. A Lifesize megkönnyíti a mentorálást is: a tapasztaltabb orvosok frissen diplomázott társaikkal oszthatják meg bevált módszereiket és technikákat könnyedén, online.

Globális együttműködés a tudomány nevében

A kutatók, orvosok és professzorok a világ elszórt pontjain helyezkednek el. Sokszor kutatásuk előrendítésében elegendő lenne egy jó ötlet, egy hasonló területen dolgozó kolléga hozzászólása. Az új gyakorlatok megosztása, a kutatási eredmények és a gyógyszerészeti kísérletek eredményeinek egymással való megosztása az emberiség közös célja. Az orvostudomány előrehaladtában a felhő alapú kollaborációs technológia hatalmas szerepet játszhat, hiszen a ragyogó elmék képessé válnak hatékonyabb, produktívabb és élethűbb módon csatlakozni egymással a cloud videokonferencia segítségével.

A Lifesize felhőalapú videokonferencia-megoldásával mindez lehetővé válik. Orvosok és betegek saját okoseszközük vagy számítógépük segítségével könnyedén csatlakozhatnak egymáshoz.

Tetszett a blogposztunk?
Ismerőseivel most rögtön meg is oszthatja!

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mailben
Megosztás Twitteren

Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le Lifesize híreinkről!

Köszönjük,
hogy feliratkozott!

Oldalunkat megoszthatja kollégáival