Hogyan reformálhatja praxisát a cloud videokonferencia?Olvasási idő: 5 perc

Az egészségügyi ellátók elsődleges célja, hogy a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítsák pácienseik számára. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az egészségügyi szolgáltatók is vállalkozások, mégpedig olyanok, amelyeknek zökkenőmentesen kell működniük minden nap.

                A modern technológia nagymértékben növelte az orvosok lehetőségét abban, hogy sikeres praxist tartsanak fenn, de a munkamenetek hatékonyságán mindig lehet növelni. A videokonferenciával egy következő szintre léptetheti rendelését, hiszen Ön és munkatársai áthidalják a fizikai valóság határait, és együtt dolgozhatnak több ezer kilométerre is egymástól, illetve távoli betegekkel léphetnek kapcsolatba.

Miért a videokonferencia az egyik legjobb kollaborációs eszköz az egészségügyi szervezetek számára?

A betegellátás kiterjesztése

Minden páciens olyan orvosokat választ, akik betegségük idején – amikor ők a legkiszolgáltatottabbak – a lehető leghumánusabban bánik velük. Sokan a szakmában alul értékelik annak fontosságát, hogy milyen fontos az egészségügyi ellátásban a szemtől-szembeni kapcsolat. Sajnos azonban a valóságban a távoli helyeken élő betegeknek sokszor nincs lehetőségük arra, hogy személyesen az orvosuktól kapjanak segítséget. A videokonferencia lehetővé teszi az orvos-beteg kapcsolatot nagy távolságokból is. A nagy felbontású videokapcsolatnak köszönhetően az orvosok virtuálisan csatlakozhatnak betegükhöz és megvizsgálhatják őket fejtetőtől a lábujjakig, vagy épp közösen beszélhetnek át a röntgenfelvétel eredményét. A betegek valós idejű diagnózist kaphatnak számítógép, tablet vagy épp egy okostelefon használatával.

Hozzáférni a hozzáférhetetlenhez

Még olyan területeken is, ahol az orvosi ellátás könnyen elérhető, gyakran kihívást jelent a betegek számára, hogy a megfelelő szakemberhez eljussanak. A nagy felbontású felhő alapokon nyugvó videokonferencia hatalmas potenciált rejt olyan területeken, mint a pszichiátria, újszülött-gyógyászat vagy épp az onkológia. Amennyiben egy betegnek konzultációra van szüksége, vagy egyszerűen csak egy második szakvéleményre vágyik, könnyedén felveheti a kapcsolatot a világ legjobb diagnosztikusaival is. Előfordulhat, hogy a megfelelő szakemberek olyan messzire praktizálnak Öntől, ami miatt igen csak költséges lenne egy személyes találkozó.

A távolságok leküzdése

A videokonferencia-megoldások olyan személyek életében is könnyebbséget hozhatnak, akik mozgásukat gátló krónikus betegségben szenvednek. Az ilyen páciensek számára nem csak kényelmetlen lehet egy hosszabb utazás, hanem fizikai és érzelmi megpróbáltatás is. A videokonferencia-technológia segít az orvosoknak diagnosztizálni betegjeiket egyetlen számítógép, vagy okoseszköz segítségével. A páciensek biztonságban érezhetik magukat saját, nyugodt otthonuk kényelmében, miközben minden szükséges orvosi ellátást megkaphatnak.

Vészhelyzet esetén a betegek gyorsan hozzáférhetnek az egészségügyi szakemberekhez. Hasonlóképp az orvosok, akik több klinikán is dolgoznak, videokonferenciát használva könnyen felvehetik a kapcsolatot az ápolókkal és a támogató személyzettel, anélkül, hogy ingázniuk kellene a helyek között.

Rugalmas tanulási lehetőségek

Az orvostudomány folyton változik, minden magára adó doktornak folyamatosan fejleszteni kell tudását, lépést kell tartania a legmodernebb szakmai eljárásokkal, hogy biztosítani tudja a betegek számára a lehető legjobb ellátást. A legfrissebb kutatások, legújabb tudnivalók elsajátításában segítheti az orvosokat a videokonferencia technológia. A távoktatási kurzusokkal anélkül fejleszthetik tudásukat, hogy kilépnének otthonukból, rendelőjükből. Karrierjük előrelendítésének fontos sarokköve lehet az ilyen virtuális, interaktív oktatás. A Lifesize megkönnyíti a mentorálást is: a tapasztaltabb orvosok frissen diplomázott társaikkal oszthatják meg bevált módszereiket és technikákat könnyedén, online.

Globális együttműködés a tudomány nevében

A kutatók, orvosok és professzorok a világ elszórt pontjain helyezkednek el. Sokszor kutatásuk előrendítésében elegendő lenne egy jó ötlet, egy hasonló területen dolgozó kolléga hozzászólása. Az új gyakorlatok megosztása, a kutatási eredmények és a gyógyszerészeti kísérletek eredményeinek egymással való megosztása az emberiség közös célja. Az orvostudomány előrehaladtában a felhő alapú kollaborációs technológia hatalmas szerepet játszhat, hiszen a ragyogó elmék képessé válnak hatékonyabb, produktívabb és élethűbb módon csatlakozni egymással a cloud videokonferencia segítségével.

A Lifesize felhőalapú videokonferencia-megoldásával mindez lehetővé válik. Orvosok és betegek saját okoseszközük vagy számítógépük segítségével könnyedén csatlakozhatnak egymáshoz.

Tetszett a blogposztunk?
Ismerőseivel most rögtön meg is oszthatja!

Share on facebook
Megosztás Facebookon
Share on linkedin
Megosztás LinkedIn-en
Share on email
Megosztás E-mailben
Share on twitter
Megosztás Twitteren

Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le Lifesize híreinkről!

Köszönjük,
hogy feliratkozott!

Oldalunkat megoszthatja kollégáival

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email