5 indok miért nélkülözhetetlen a videokonferencia az oktatásbanOlvasási idő: 6 perc

Az oktatás célja, hogy a lehető legjobb tanulási lehetőségeket biztosítsa annyi diák számára, amennyinek csak lehetséges. Sajnos nem minden oktatási intézmény képes olyan gazdag oktatási programot felvonultatni a XXI. század diákjai számára, mely kielégítené azok tanulás iránti kiapadhatatlan szomjukat. A videokonferencia segítségével elhozhatja a világot tanulói számára!
A Lifesize vezető szerepet tölt be abban, hogy egy sokkal interaktívabb, határokat átívelő, inspiráló tanulási élményben részesítse a diákokat.

Ezen blogcikkünkben igyekszünk pár olyan felhasználási gyakorlatot bemutatni mind az oktatók, mind a diákok számára, melyekből kiderül miért is nélkülözhetetlen manapság a megfelelő videokonferencia-megoldások használata.

Újítsa meg tanmenetét!

Képzeljen el egy olyan osztályt, amely átélhet virtuális kirándulásokat a Föld bármely pontjára, együtt tanulhatnak távoli országok diákjaival, vagy épp az adott tudományos témakör legnevesebb szakértőit érhetik el egyenesen az osztálytermükből. Minden pedagógus szeretné, hogy a diákokat jobban be lehessen vonni az óra menetébe. A Lifesize felhő videokonferencia-megoldásával ezt könnyedén elérheti! Látogasson meg távoli múzeumokat, vegye fel a kapcsolatot olyan szakértőkkel, akik testközelből éltek át lélegzetelállító dolgokat. A nagy felbontású videokonferencia segítségével megtapasztalhatja az interaktív oktatás csodáját. Kapcsolódjon távoli professzorokhoz, ismerje meg kutatási eredményeiket úgy, mintha csak ott állna Ön is a laboratóriumban!

A jövő a távoktatásé

                A múltban a vidéken élő diákok sok tanulási lehetőségből és élményből kimaradtak, amit városban élő társaik átélhettek. Ezeknek a vidéki diákoknak a videokonferencia drámaian javíthatja tanulási lehetőségeiket. A Lifesize segítségével lehetővé teheti számukra, hogy akár otthonról is tanulhassanak, és olyan szakértőkkel vehessék fel a kapcsolatot, akikkel máskülönben valószínűleg soha nem találkoznának.  Osztálytermébe, előadójába virtuális vendégeladókat hívhat, ezzel is színesítve tanmenetét. Diákjait sokkal könnyebben inspirálhatja hála a Lifesize videokonferencia-megoldásának.

Globális együttműködés

                Az egyre gyorsabban növekvő globális társadalomban fontosabb, mint valaha, hogy a tanulók megismerjék és megértsék a körülöttük lévő, sokszor határtalanul komplex világot. A cloud videokonferencia segítségével az osztályok a világ bármely más pontján lévő diákokkal egy szempillantás alatt vehetik fel a kapcsolatot, legyőzve ezzel a földrajzi akadályokat. A diákok különböző kultúrákat ismerhetnek meg, színesíthetik látásmódjukat, elfogadóbbakká és toleránsabbá válhatnak más nemzetek kulturális szokásaival szemben. Tárja ki előttük a világot, mutasson be nekik távoli közösségeket! A diákok új tanulókkal találkozhatnak, és szélesebb körben oszthatják meg tapasztalataikat különböző, érdekes témákban. A ma diákjai már nem oktatófilmeket akarnak nézni más kultúrákról, távoli helyekről, hanem szeretnék mindezt interaktív módon átélni. 

Videómegosztás az osztályteremben

A videokonferenciákat nem csak átélheti, hanem rögzítheti is! A videofelvételeket a diákok később visszanézhetik, újra felidézhetik a tanultakat. A hiányzó diákokhoz a Lifesize felhőalapú videokonferencia megoldásával könnyedén eljuttathatja az elsajátítandó tananyagot. A diákok számítógép, okostelefon vagy tablet segítségével rendkívül egyszerűen visszajátszhatják a felvett videokonferenciákat.

Használja a videokonferenciát kreatívan!

                A cloud videokonferencia előnyeit, nem csupán osztálytermében kamatoztathatja. Használja a Lifesize megoldását, mint belső és külső adminisztrációs eszköz!

  • Közvetítse az egész iskolát érintő híreket közvetlenül az osztályokba! A Lifesize videokonferencia megoldással végre elfelejtheti a hosszas gyűléseket!
  • Szülői kapcsolattartás? Mi sem egyszerűbb ennél! A videokonferenciák segítenek minimálisra csökkenteni a konfliktusokat!
  • Rögzítse tanári értekezleteit, hogy a hiányzó kollégái se maradjanak le semmilyen fontos információról! Munkatársai, bárhol, bármikor visszanézhetik a felvételeket.
  • Ismerősek a kimerítő továbbképzések? Mondjon búcsút ezeknek! Nem kell többet távoli városokba utaznia miattuk. Csatlakozzon bárhonnan, akár csak egy okostelefon segítségével a képzéshez!

Miért válassza a Lifesizet?

  • A Lifesize videokonferencia megoldása a legkisebb osztálytermektől kezdve a legnagyobb előadókig mindent lefed.
  • Amennyiben előadást szeretne közvetíteni auditóriumából, több audió- és videójelet továbbíthat számtalan eszközről nézői számára, így több szögből láthatják az előadást diákjai.
  • Küldjön bárkinek meghívót a világon! Korlátlan számban hívhat meg vendégeket videokonferenciájára, akiknek elég egy modern böngésző, hogy csatlakozni tudjanak.
  • Egyszerre láthatják Önt és a laptopja kijelzőjén futó prezentációt diákjai. Mindezt egyetlen kattintással, komplikációk nélkül.
  • Lássuk be, a mai diákok nem feltétlen ülnek órákat a számítógép előtt egy előadást nézve. A Lifesize megoldásával menet közben is bármikor csatlakozhatnak konferenciájához! Windows és Mac operációs rendszerek mellett Android és iOS alapú okoseszközökön is gyerekjáték a csatlakozás.

Tetszett a blogposztunk?
Ismerőseivel most rögtön meg is oszthatja!

Share on facebook
Megosztás Facebookon
Share on linkedin
Megosztás LinkedIn-en
Share on email
Megosztás E-mailben
Share on twitter
Megosztás Twitteren

Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le Lifesize híreinkről!

Köszönjük,
hogy feliratkozott!

Oldalunkat megoszthatja kollégáival

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email