5 indok miért nélkülözhetetlen a videokonferencia az oktatásban

Az oktatás célja, hogy a lehető legjobb tanulási lehetőségeket biztosítsa annyi diák számára, amennyinek csak lehetséges. Sajnos nem minden oktatási intézmény képes olyan gazdag oktatási programot felvonultatni a XXI. század diákjai számára, mely kielégítené azok tanulás iránti kiapadhatatlan szomjukat. A videokonferencia segítségével elhozhatja a világot tanulói számára!
A Lifesize vezető szerepet tölt be abban, hogy egy sokkal interaktívabb, határokat átívelő, inspiráló tanulási élményben részesítse a diákokat.

Ezen blogcikkünkben igyekszünk pár olyan felhasználási gyakorlatot bemutatni mind az oktatók, mind a diákok számára, melyekből kiderül miért is nélkülözhetetlen manapság a megfelelő videokonferencia-megoldások használata.

Újítsa meg tanmenetét!

Képzeljen el egy olyan osztályt, amely átélhet virtuális kirándulásokat a Föld bármely pontjára, együtt tanulhatnak távoli országok diákjaival, vagy épp az adott tudományos témakör legnevesebb szakértőit érhetik el egyenesen az osztálytermükből. Minden pedagógus szeretné, hogy a diákokat jobban be lehessen vonni az óra menetébe. A Lifesize felhő videokonferencia-megoldásával ezt könnyedén elérheti! Látogasson meg távoli múzeumokat, vegye fel a kapcsolatot olyan szakértőkkel, akik testközelből éltek át lélegzetelállító dolgokat. A nagy felbontású videokonferencia segítségével megtapasztalhatja az interaktív oktatás csodáját. Kapcsolódjon távoli professzorokhoz, ismerje meg kutatási eredményeiket úgy, mintha csak ott állna Ön is a laboratóriumban!

A jövő a távoktatásé

                A múltban a vidéken élő diákok sok tanulási lehetőségből és élményből kimaradtak, amit városban élő társaik átélhettek. Ezeknek a vidéki diákoknak a videokonferencia drámaian javíthatja tanulási lehetőségeiket. A Lifesize segítségével lehetővé teheti számukra, hogy akár otthonról is tanulhassanak, és olyan szakértőkkel vehessék fel a kapcsolatot, akikkel máskülönben valószínűleg soha nem találkoznának.  Osztálytermébe, előadójába virtuális vendégeladókat hívhat, ezzel is színesítve tanmenetét. Diákjait sokkal könnyebben inspirálhatja hála a Lifesize videokonferencia-megoldásának.

Globális együttműködés

                Az egyre gyorsabban növekvő globális társadalomban fontosabb, mint valaha, hogy a tanulók megismerjék és megértsék a körülöttük lévő, sokszor határtalanul komplex világot. A cloud videokonferencia segítségével az osztályok a világ bármely más pontján lévő diákokkal egy szempillantás alatt vehetik fel a kapcsolatot, legyőzve ezzel a földrajzi akadályokat. A diákok különböző kultúrákat ismerhetnek meg, színesíthetik látásmódjukat, elfogadóbbakká és toleránsabbá válhatnak más nemzetek kulturális szokásaival szemben. Tárja ki előttük a világot, mutasson be nekik távoli közösségeket! A diákok új tanulókkal találkozhatnak, és szélesebb körben oszthatják meg tapasztalataikat különböző, érdekes témákban. A ma diákjai már nem oktatófilmeket akarnak nézni más kultúrákról, távoli helyekről, hanem szeretnék mindezt interaktív módon átélni. 

Videómegosztás az osztályteremben

A videokonferenciákat nem csak átélheti, hanem rögzítheti is! A videofelvételeket a diákok később visszanézhetik, újra felidézhetik a tanultakat. A hiányzó diákokhoz a Lifesize felhőalapú videokonferencia megoldásával könnyedén eljuttathatja az elsajátítandó tananyagot. A diákok számítógép, okostelefon vagy tablet segítségével rendkívül egyszerűen visszajátszhatják a felvett videokonferenciákat.

Használja a videokonferenciát kreatívan!

                A cloud videokonferencia előnyeit, nem csupán osztálytermében kamatoztathatja. Használja a Lifesize megoldását, mint belső és külső adminisztrációs eszköz!

Miért válassza a Lifesizet?

Tetszett a blogposztunk?
Ismerőseivel most rögtön meg is oszthatja!

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedIn-en
Megosztás E-mailben
Megosztás Twitteren

Iratkozzon fel, hogy ne maradjon le Lifesize híreinkről!

Köszönjük,
hogy feliratkozott!

Oldalunkat megoszthatja kollégáival